Selecteer Pagina

Mogelijke doorstart PMC

door | 2 apr, 2024 | Nieuws, Recycling

Doorstart

Foto: PMC

Het in 2022 failliet verklaarde Purified Metal Company (PMC) In Delfzijl maakt mogelijk een doorstart. Hieraan werken twee ondernemers die de failliete onderneming hebben overgenomen.

De fabriek in Delfzijl beschikt over een gepatenteerde technologie waarmee vervuild staal valt te recyclen. Hierdoor hoeft het niet in een oven te worden verbrand of op de vuilstort te belanden. De aanvoer van schroot naar PMC schoot echter tekort. Daarbij kwamen nog hoge energiekosten, wat in de tweede helft van 2022 voor een faillissement van het bedrijf zorgde.

Plannen voor doorstart

Twee ondernemers hebben de failliete onderneming overgenomen en hebben plannen de fabriek weer op te starten, meldt het Dagblad van het Noorden. Wil de fabriek voortdurend kunnen draaien, dan is het nodig om meer vervuild staal op het terrein op te slaan, zodat de plant minder afhankelijk wordt van pieken en dalen in de afvoer. Nu is er toestemming voor niet meer dan 2.500 ton schroot op het terrein. Dit zou ‘aanzienlijk’ moeten worden vergroot.

De twee ondernemers willen de fabriek dit najaar ‘met beheerst beleid’ weer opstarten. Ze denken over een ploeg van 10 tot 15 personen. Op dit moment voeren ze gesprekken met verschillende partijen over onder andere de stroomaansluiting en opslagfaciliteiten.

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!