Selecteer Pagina

Mogelijk weer veerverbinding Groningen-Noorwegen

door | 4 jul, 2024 | Haven, Nieuws

Veerverbinding

Er bestaan plannen om weer een veerverbinding te starten tussen de provincie Groningen en Noorwegen. Dit nadat in september vorig jaar Holland Norway Lines (HNL) failliet ging.

Verschillende media doen hier een melding van. RTV Noord bracht dit nieuws op basis van vragen die zijn gesteld in de Provinciale Staten van Groningen. Groningen Seaports bevestigde dit in dagblad Trouw. “Er zijn oriënterende gesprekken met de provincie en een nieuwe ondernemer”, aldus een woordvoerder van het havenbedrijf in de krant.

Veerverbinding failliet

Tussen april 2022 en september 2023 was HNL actief met een veerverbinding die de Eemshaven met het Noorse Kristiansand verbond. Er ontstonden problemen door het ontbreken van een eigen kade in de Eemshaven, waardoor niet altijd kon worden aangemeerd. Door een opeenstapeling van problemen en schulden werd HNL failliet verklaard. De curator achtte in mei dit jaar een doorstart uitgesloten.

Eigen kade

Het advies van Groningen Seaports aan een nieuwe reder is een eigen kade te laten aanleggen. “Wij investeren alleen in openbare kades, of in kades waarvan wij denken dat er langdurig vraag naar is. Dat laatste was bij HNL niet het geval.”

Zie ook: ‘Spetterende’ zevende editie Delfsail

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!