Selecteer Pagina

Laadpalen bij Chemie Park Delfzijl

door | 3 jun, 2024 | Chemie, Infrastructuur, Nieuws

Laadpalen

Foto: Chemie Park Delfzijl

Bij het Chemie Park Delfzijl worden laadpalen op de parkeerterreinen geplaatst. Hiervoor is een contract gesloten met Laadkracht BV.

Vanaf maandag 10 juni beginnen de werkzaamheden voor het plaatsen van laadpalen op alle vier de parkeerplaatsen bij het Chemie Park Delfzijl. In de daaropvolgende periode zal het aantal laadpalen en de capaciteit daarvan gefaseerd worden uitgebouwd. Het doel is om op elke parkeerplaats tot vijf dubbele laadpalen te komen. Op de parkeerplaats voor bezoekers bij de hoofdpoort zullen drie dubbele palen worden geplaatst. Elke laadpaal krijgt een capaciteit van 11 kilowatt per stopcontact. Daarmee wordt het voor bestuurders mogelijk hun elektrische auto of plug-in hybrid auto bij het chemiecomplex op te laden.

Laadpalen

Het Chemie Park Delfzijl heeft hiervoor een contract gesloten met Laadkracht BV, dat de dubbele laadpalen gaat leveren en aansluiten. Het bedrijf is gespecialiseerd in het aanleggen en realiseren van openbare laadinfrastructuur. “We hebben als Laadkracht alles in eigen beheer en monitoren onze laadpalen van afstand. In geval van een storing zijn we 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar”, verklaart Siebert van de Veen van Laadkracht. Het contract, dat een looptijd van tien jaar heeft, werd namens het chemiepark ondertekend door locatiedirecteur Robert Jan Poppen.

Zie ook: Chemie Park Delfzijl verbetert bewegwijzering

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!