Selecteer Pagina

Jarige Eemshaven in het zonnetje gezet

door | 10 jun, 2023 | Nieuws

Deze week is gevierd dat de Eemshaven vijftig jaar bestaat. In een feestelijk samenzijn werd teruggeblikt op de afgelopen jaren, stilgestaan bij de Eemshaven nu en vooruitgeblikt op de kansen van de toekomst.

Ceo Cas König van Groningen Seaports en locoburgemeester Eltjo Dijkhuis van gemeente Het Hogeland heetten alle 150 bezoekers aan het jubileum op het terrein van AG Ems in de Eemshaven persoonlijk welkom. “Het is geweldig om te zien hoe de Eemshaven zich ontwikkeld heeft van een kale, lege vlakte tot een bruisende haven, waar tientallen bedrijven dagelijks aan het werk zijn en een bijdrage leveren aan de energietransitie. Alle verschillende energiebronnen komen in de Eemshaven samen. Niet voor niets staat de Eemshaven daarom bekend als dé energiehaven van West-Europa. Het is geweldig dat we dat samen met onze klanten, partners en andere betrokkenen bereikt hebben”, aldus König.

Minister Rob Jetten van Klimaat en Energie feliciteerde de Eemshaven in een videoboodschap met het jubileum. Een derde van alle in Nederland geproduceerde energie komt uit de Eemshaven, benadrukte de bewindsman. Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol van de provincie Groningen onderstreepte in zijn toespraak het belang van samenwerking en de mogelijkheden die ‘een groene toekomst’ bieden. “Die is mede mogelijk doordat de Eemshaven optrekt met het chemische cluster in Delfzijl. En overheden en bedrijven weten elkaar te vinden.” Slotstuk van de bijeenkomst was het aansteken van de waterstofvlam door Cas König en Ranomi Kromowidjojo, chef de mission van Missie H2. Op de MS Münsterland van AG Ems voerende aanwezigen een rondje door Eemshaven, waarbij de laatste ontwikkelingen werden toegelicht door König.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!