Selecteer Pagina

Hackersgroep neemt websites havenbedrijven onder vuur

door | 16 jun, 2023 | Nieuws

Een hackersgroep heeft de websites van Groningen Seaports en het Havenbedrijf Rotterdam met een DDOS-aanval onder vuur genomen. Hierdoor waren de websites enige tijd de lucht.

Volgens RTL Nieuws was de DDOS-aanval het werk van de hackersgroep NoName05716, die regelmatig tegenstanders van Rusland bestookt. Zowel het Havenbedrijf Rotterdam als Groningen Seaports bevestigt de incidenten. In beide gevallen zou geen schade zijn aangericht. De hackers hebben niet in de systemen weten door te dringen en hebben voor zover bekend geen diefstal of vergrendeling gepleegd. “Het is niet zo dat dit dagelijks of wekelijks gebeurt bij ons, het is wel uitzonderlijk”, aldus een woordvoerder van het Havenbedrijf Rotterdam in het Nederlands Dagblad.

De aanval zorgde ervoor dat de website van het Havenbedrijf in Rotterdam vorige week een aantal uur niet bereikbaar was. Die van Groningen Seaports was een heel weekend offline. “We hadden die zaterdag een grote open dag, dus dat kwam niet echt gelegen”, zegt een woordvoerder van een Groningen Seaports in het Nederlands Dagblad. Cyberbeveiligingsbedrijf FalconFeeds.io verklaart in het Nederlands Dagblad dat de afgelopen periode meer havens het slachtoffer van dergelijke aanvallen zijn. Behalve in Nederland zijn ook onder meer in Duitsland, Italië en Spanje websites van havenbedrijven platgelegd.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!