Selecteer Pagina

Groningen Seaports steunt vernieuwing zwembad 14 juni

door | 14 jun, 2023 | Nieuws

Tijdens de Open Dag Eemshaven reikte directeur Cas König van Groningen Seaports een cheque ter waarde van 5.000 euro uit aan Zwembad de Dinge in Uithuizen. Dit geld wordt aangewend voor vernieuwing van het zwembad.

Harold Bouman, voorzitter van Zwembaden Eemsmond en receptiemedewerker Yvonne Lanting van Zwembad de Dinge namen de cheque in ontvangst. Het zwembad, dat onder de rook van de Eemshaven ligt, bestaat net als de Eemshaven vijftig jaar. König noemt het mooi om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het vergroten van de leefbaarheid in de regio.

Het zwembad is bezig met een vernieuwingsslag. De bijdrage van Groningen Seaports komt dus goed van pas. Bouman: “Wij hebben het plan opgevat om samen met vrijwilligers en de zwemclub aan de westzijde van De Dinge een strandomgeving te creëren: ‘Het Westerstrand’. Daarvoor kunnen we deze mooie bijdrage heel goed gebruiken. Zo kunnen de inwoners van Uithuizen, Uithuizermeeden, Roodeschool en wijde omgeving hopelijk snel meegenieten van deze gift van Groningen Seaports.”

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!