Selecteer Pagina

Giga-batterij op terrein DAMCO Aluminium

door | 18 apr, 2023 | Nieuws

Op het terrein van het failliete DAMCO Aluminium in Delfzijl gaat het bedrijf GIGA Storage een zeer krachtige batterij plaatsen. De curator heeft het gesloten distributienet met de aansluiting op het hoogspanningsnet aan GIGA Storage verkocht.

GIGA storage wil op het voormalige terrein van DAMCO Aluminium grootschalige energieopslag realiseren. Hoe groot de batterij precies wordt, is nog niet bekend. Wel heeft het bedrijf laten weten dat het voor 2030 tenminste 3 gigawatt aan energieopslag in beheer wil hebben. Het gaat nu beginnen met het ontwerpen en plannen van de energieopslag en de vergunningaanvraag starten.

Groningen Seaports heeft hiervoor met GIGA Storage een pachtovereenkomst gesloten voor de duur van 50 jaar.  Directeur Cas König van Groningen Seaports: “Het is goed om te zien dat zo’n markante locatie met een enorme Groningse geschiedenis nu deels gebruikt gaat worden voor de nieuwe economie: het vergroten van de hoeveelheid duurzame energie op ons netwerk. Wij zijn ook blij met de positieve ondersteuning van TenneT op dit project. Voor Groningen Seaports is dit een aanvullende en logische stap in de energietransitie. Op onze locaties zijn van oorsprong meerdere fossiele energiecentrales gehuisvest. Door naast de windturbines, zonneparken nu ook grootschalige energieopslag te faciliteren, laten wij zien dat wij duurzame energie belangrijk vinden.”

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!