Selecteer Pagina

Gemeente Eemsdelta zet in op elektrisch rijden

door | 19 mei, 2023 | Nieuws

De gemeente Eemsdelta laat dit jaar 60 nieuwe elektrische laadpalen voor auto’s plaatsen. Daarmee komt het totaal op 80.

Als het aan de gemeente Eemsdelta ligt, gaat elektrisch rijden in de gemeente vlucht krijgen. Daarvoor is het wel nodig dat er meer openbare laadpalen komen, voor zowel auto’s als kleine bedrijfswagens. De gemeente heeft daarom besloten om dit jaar 60 nieuwe laadpalen te plaatsen. Het bedrijf Park&Charge zal dit voor zijn rekening nemen.

Het totaal aantal laadpalen komt hiermee uit op 80, wat voor de gemeente nog niet voldoende is om haar doelstellingen te realiseren. In 2025 zouden er 250 laadpalen nodig zijn en in 2035 ruim 1.200. Elke laadpaal beschikt over twee laadpunten. “Met het plaatsen van meer openbare laadpalen maken we elektrisch rijden aantrekkelijker”, zegt wethouder Meindert Joostens. “Daarnaast moet een autobezitters hun elektrische auto In de buurt kunnen opladen. We werken daarom aan een goede spreiding van alle laadpalen in onze gemeente. Elk dorp in Eemsdelta zou minimaal één laadpaal moeten krijgen.”

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!