Selecteer Pagina

Fremantle Highway arriveert in Eemshaven

door | 4 aug, 2023 | Nieuws

De Fremantle Highway is gisteren veilig aangelegd in de Julianahaven in de Eemshaven. De komende tijd zullen de vervolgstappen worden bepaald.

De Fremantle Highway lag ten noorden van Schiermonnikoog en Ameland en werd onder begeleiding van een sleper van de kustwacht en een oliebestrijdingsschip van Rijkswaterstaat naar de Eemshaven gesleept. De Eemshaven was door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als uitwijkhaven voor schepen in nood.

Het slepen van het vrachtschip verliep volgens plan, laat Groningen Seaports weten. Het ligt veilig aan de kade van de Julianahaven in de Eemshaven. De eigenaar van het schip blijft verantwoordelijk voor de verdere afhandeling van de lading en alles wat daarbij hoort. Rijkswaterstaat speelt geen rol meer bij de verdere afhandeling van het incident, al blijft zij wel verantwoordelijk voor de waterkwaliteit.

Bergers zijn begonnen met het leeghalen van het schip, dat duizenden auto’s aan boord heeft. Dit nemen Multraship Towage & Salvage en SMIT Salvage voor hun rekening. Groningen Seaports, veiligheidsregio Groningen en de gemeente het Hogeland staan in nauw contact over de verdere afhandeling van het incident. (Foto: Rijkswaterstaat/Kustwacht)

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!