Selecteer Pagina

Financiering voor Groningen Seaports

door | 26 okt, 2023 | Nieuws

De Nederlandse Waterschapsbank verstrekt Groningen Seaports een financiering van 168 miljoen euro. Hiertoe is onlangs een overeenkomst gesloten.

Groningen Seaports is doende bestaande leningen te herfinancieren en nieuwe financieringen te verkrijgen. Het verwerft een totale financiering van 268 miljoen euro, waarvan 168 miljoen euro door de Nederlandse Waterschapsbank (NWB Bank) wordt verstrekt. Het havenbedrijf benut deze middelen om de focus te verleggen van de traditionele procesindustrie naar een circulaire economie en de energietransitie.

Peter Borghstijn, project finance manager bij de NWB Bank, over de veranderende focus van Groningen Seaports: “Zo worden nu al veel windparken op zee vanuit dit havengebied onderhouden. Groningen Seaports heeft de ambitie om een belangrijke rol te spelen als waterstofhub voor de Europese markt. Hiermee kunnen dit havengebied en de daar gevestigde bedrijven een rol spelen In de duurzaamheidsdoelstelling waar wij ons ook als bank aan hebben gecommitteerd.”

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!