Selecteer Pagina

Emissieloze mobiele telescoopkraan Wagenborg

door | 7 feb, 2024 | Duurzaamheid, Innovatie, Nieuws

Mobiele telescoopkraan

Foto: Wagenborg

Wagenborg heeft een hybride 60-tons mobiele telescoopkraan besteld. Daarmee kan het als eerste kraanbedrijf ter wereld zijn klanten volledig emissieloos van dienst zijn.

Het Chinese XCMG zal de kraan dit voorjaar leveren. Wagenborg Nedlift heeft de hybride 60-tons mobiele telescoopkraan besteld via importeur Blue Sky Equipment. De kraan zal in de zomer van dit jaar in gebruik worden genomen.

Mobiele telescoopkraan

Met de hybride kraan kan volledig elektrisch worden gereden en gehesen. Wagenborg zegt daarmee zijn duurzaamheidsambities in de praktijk te brengen. Het bedrijf merkt dat steeds meer klanten om duurzame machines vragen. Daarom had Wagenborg bij verschillende leveranciers de vraag neergelegd voor een hybride machine die seriematig wordt geproduceerd, CE-gecertificeerd is en TCVT-gekeurd.

De door XCNG geproduceerde mobiele telescoopkraan voldoet volgens Wagenborg als enige aan al deze eisen. De machine bevat veel Europese componenten en wordt afgeleverd met een EN13000- en RDW-keuring. Wagenborg spreekt van een wereldprimeur.

Meer dan 200 verbeterpunten

Wagenborg testte vorig jaar uitgebreid een demonstratiemodel. Volgens Gerard Bastiaansen, directeur van wagenborg Nedlift, haalt deze demokraan het ‘in de verste verte niet’ bij het definitieve model dat nu is besteld. “Onze technische afdeling en machinisten hebben een prominente rol gehad in het ontwerp- en productieproces van de demokraan naar de definitieve XCA60_EV. Het delen van meer dan 200 verbeterpunten met onze leverancier XCMG en de bijdrage van Aboma hebben geleid tot een machine die ruimschoots aan al onze strenge eisen voldoet. Ik ben bijzonder trots dat Wagenborg als eerste West-Europese kraanbedrijf deze volledig emissievrije kraan in de zomer kan presenteren!”

Zie ook: Nieuwe order multi-purposeschip

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!