Selecteer Pagina

Chemport Europe op zoek naar innovaties

door | 30 mei, 2023 | Nieuws

Chemport Europe nodigt scale-ups uit om hun innovaties aan te melden voor de Sustainable Industry Challenge. Dit moet de industrie sneller helpen vergroenen.

Vijf industriële bedrijven hebben een ‘innovatie-uitdaging’ geformuleerd en nodigen scale-ups die actief zijn in de groene chemie, energietransitie of recycling uit om die helpen op te lossen. Op de website van de Sustainable Industry Challenge staan de uitdagingen van Nobian, BASF, Teijin en Cosun Beet Company geformuleerd en is er voor scale-ups de mogelijkheid om zich aan te melden.

De Sustainable Industry Challenge is een initiatief van Chemport Europe. Het biedt innovatieve ondernemingen de mogelijkheid om samen met private en publieke instanties oplossingen uit te proberen en toe te passen in Noord-Nederland. Het doel is om scale-ups en grote bedrijven samen te brengen, industriële uitdagingen aan te pakken en deals te sluiten. In november dit jaar kunnen scale-ups een zakelijke overeenkomst sluiten met de vijf industriële uitdagers en kan een pilotproject van start gaan, eventueel gevolgd door grootschalige implementatie.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!