Selecteer Pagina

Bouw batterijenfabriek mogelijk van de baan

door | 25 mei, 2023 | Nieuws

Het Brits-Koreaanse bedrijf Eurocell EMEA komt mogelijk terug op zijn plannen om in de Eemshaven een batterijenfabriek te bouwen. Interne problemen zouden hieraan ten grondslag liggen.

Eurocell wilde in de Eemshaven een fabriek houden, waarin het van zijn in Zuid-Korea ontwikkelde batterijtechnologie gebruik wilde maken. In augustus 2022 liet het bedrijf weten hierover in gesprek te zijn met overheden en de NOM, de investerings- en ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland. De investering in de fabriek zou aanvankelijk 800 miljoen dollar bedragen. Dit bedrag kon oplopen tot 2 miljard dollar.

Volgens berichtgeving in het FD is het project echter onzeker. Interne problemen bij het Zuid-Koreaanse moederbedrijf van Eurocell zouden hier aan ten grondslag liggen. “De plannen van Eurocell staan on hold”, licht een woordvoerder toe van de NOM. De krant voert een anonieme bron op, die zegt dat ‘er daar gedoe is tussen diverse groepen aandeelhouders’. “Die problemen moeten eerst worden opgelost.”

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!