Selecteer Pagina

Bioraffinaderij op terrein Contitank

door | 26 jun, 2023 | Nieuws

De Verborg Group wil op het terrein van Contitank in Farmsum een bioraffinaderij realiseren. De provincie kent hiervoor een subsidie van 2,4 miljoen euro toe.

In de bioraffinaderij zullen ruwe biologische grondstoffen tot zuivere plantaardige oliën en vetten worden geraffineerd. De fabriek krijgt een productiecapaciteit van 600 ton per dag en zal worden gehuisvest op de locatie van Contitank in Farmsum, in de voormalige buiten gebruik gestelde Nedalco-fabriek.

De fabriek is een initiatief van de Verborg Group, dat 35 miljoen euro in de bouw ervan investeert. De provincie Groningen draagt een subsidie van 2,4 miljoen euro bij. De Verborg Group is opgericht door de Borgesius Group, dat ervaring heeft op het gebied van plantaardige oliën en bijproducten. Met de opslagtankterminal van Contitank zal nauw worden samengewerkt.

Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol ziet dat het toepassen van biogrondstoffen in de industrie een vlucht maakt in de Eemsmond. “Wij doen er alles aan om deze ontwikkeling te stimuleren. De start van deze duurzame raffinaderij is opnieuw een grote stap. Misschien nog belangrijker is dat de groene trend in onze sterke chemische sector hiermee opnieuw een impuls krijgt. Ik verwacht een aantrekkend effect van de raffinaderij op andere, ook buitenlandse, bedrijven.”

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!