Selecteer Pagina

Aandacht voor watergebruik

door | 14 sep, 2023 | Nieuws

Bij Nobian blijft er bij het produceren van zout veel water over. Dit valt door andere bedrijven op het Chemie Park Delfzijl te gebruiken als industriewater.

“Eén van onze jaardoelstellingen is het minimaliseren van het drinkwatergebruik. Nobian heeft volop kwalitatief hoogwaardig industriewater beschikbaar en zoekt afnemers om dit water in te zetten”, zegt site director Robert Jan Poppen van Nobian op de website van het Chemie Park Delfzijl. Bij de productie van zout blijft een grote hoeveelheid water over, die volgens Poppen goed valt te gebruiken in de industrie. “Dat industriewater bevat heel weinig verontreinigingen. Allerlei mineralen en zouten blijven namelijk achter bij het indampingsproces in de zoutfabriek.”

Nu het ernaar uitziet dat drinkwater in de toekomst minder rijkelijk beschikbaar zal zijn, wordt het aantrekkelijker om op industriewater over te stappen. “Een eerste project wordt eind dit jaar afgerond”, aldus Poppen. “Een tweede afnemer op de site voert inmiddels tests uit en met een derde bedrijf voeren we eerste gesprekken. Een mooie ontwikkeling en een verdere versterking van onze geïntegreerde keten.”

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!