Selecteer Pagina

2,8 miljoen euro subsidie voor BioBTX

door | 2 nov, 2023 | Nieuws

BioBTX maakt bekend een subsidie van 2,8 miljoen euro te hebben gekregen van het Just Transition Fund (JTF). Het had deze aangevraagd in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en TU Eindhoven.

Het Groningse bedrijf gaat de subsidie benutten voor het verder ontwikkelen van zijn technologie, waarbij mengsels van biomassa en plastic afval worden omgezet in chemicaliën. Deze zullen onder meer worden verwerkt tot BTX, een groep aromatische stoffen die normaal gesproken uit petrochemische grondstoffen worden gewonnen. Deze chemische bouwstenen worden onder meer gebruikt voor het maken van polymeren, farmaceutische producten en isolatiematerialen.

“We zijn erg blij dat we één van de eerste ontvangers zijn van de subsidie van het Just Transition Fund, wat een belangrijke mijlpaal is in onze missie om state-of-the-art technologie voor hernieuwbare chemicaliën te ontwikkelen. Dit stelt ons in staat om actief bij te dragen aan de circulaire economie en vooruitgang te boeken in het verminderen van afval, terwijl we duurzame werkgelegenheid creëren”, aldus Cor Kamminga, ceo van BioBTX. (Foto: BioBTX/LinkedIn)

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!