Selecteer Pagina

Van Meeuwen Lubrication

door | 1 jun, 2024 | Bedrijveninfo

Draait jullie equipment op volle toeren? 

In deze tijd wil je maximaal gebruik kunnen blijven maken van machines en niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. En al wil je er eigenlijk niet over nadenken, de smering van rotating equipment en hydraulische systemen moet goed geregeld zijn om storingen te voorkomen en lang plezier te hebben van de machine. 

“Tegenwoordig is het mogelijk om significant minder olie te verbruiken én tegelijkertijd waar nodig een biologisch afbreekbare variant in te zetten”. Aan het woord is José Abad, director of industrial sales and services Europe voor BIOMAX-smeermiddelen. “Dankzij de technologie van BIOMAX zetten we een stap in verduurzaming en beschermen we het milieu, mocht er een keer sprake zijn van lekkage.”

Significant verlaagd

Abad wijst op de volgende eigenschappen van de BIOMAX-oliën: 

  • In veel gevallen mengbaar met wat je nu al gebruikt;
  • Geen invloed op bestaande afdichtingen;
  • Extreem lange levensduur (vaak meer dan vijf keer zo lang als je gewend bent);
  • Extreem zware belastbaarheid waardoor slijtage significant verlaagt.

Hij vult aan: “Daarnaast zijn deze producten in bezit van het EU-Ecolabel en worden ze als EAL (Environmental Acceptable Lubricant) geclassificeerd.”

Mogelijkheden verkennen

“De specialisten van onze partner Van Meeuwen Lubrication komen graag langs om de mogelijkheden te verkennen. Het familiebedrijf met negentig jaar ervaring werkt al sinds de jaren vijftig samen met ons team in de USA en we ontwikkelen samen high performance-producten voor de industriële doelgroep”, aldus Abad.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!