Selecteer Pagina

Hotel Restaurant Termunterzijl

door | 1 jun, 2024 | Bedrijveninfo

Culinair genieten op een bijzondere plek

In het pittoreske dorpje Termunterzijl, pal tegenover de historische sluis de Boog van Ziel, vind je één van de meest geliefde adressen van vele bezoekers van ons havengebied: Hotel Restaurant Termunterzijl. Op slechts tien minuten rijden van Delfzijl en dertig minuten van Groningen bieden eigenaren Renate Freuling-Noot en Arjan Noot een onvergetelijke culinaire ervaring en de mogelijkheid tot overnachting in een van de 26 luxe kamers.

Tekst: Emma Veldhuis

“Ruim acht jaar geleden kregen mijn man en ik de mogelijkheid aangeboden om een hotel te exploiteren in Termunterzijl. De kans om een hotel geheel naar eigen smaak te mogen inrichten was te mooi om voorbij te laten gaan,” vertelt Freuling-Noot, die bij het hotel verantwoordelijk is voor de voorkant, waar het contact met de gasten plaatsvindt.

“Dat we dit helemaal op onze eigen manier kunnen doen, dat is voor ons heel belangrijk. In een klein dorp als Termunterzijl kost het tijd om ervoor te zorgen dat men van je bestaan afweet en een reputatie op te bouwen. We streven een zeer hoge kwaliteit na, wat betekent dat we vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week met het hotel bezig zijn. Van de aankleding tot het eten, van de bloemen tot het beddengoed, op alle gebieden is alleen het beste goed genoeg voor ons en onze gasten.”

Renate Freuling-Noot en Arjan Noot

Geen hotel zonder keuken

Door de mogelijkheid om het hotel geheel naar eigen inzicht in te richten en te exploiteren, was er ruimte om de lat op culinair gebied heel hoog te leggen. “Voor ons was dat een randvoorwaarde: een hotel runnen zonder een zeer goede keuken was geen optie. Vooral mijn man, die verantwoordelijk is voor de keuken, vindt dit heel belangrijk. Dat geldt ook voor onze terugkerende zakelijke gasten. Zij kiezen niet altijd voor een vijf- of tiengangendiner. We maken ook wel eens op verzoek een gerecht zoals stamppot boerenkool, maar ook dan zorgen we ervoor dat dat zeer goed is.

Omdat we relatief klein zijn en mijn man en ik meewerken, kunnen we veel maatwerk leveren. Naast het eten in ons restaurant bieden we ook de mogelijkheid om catering op locatie te verzorgen. Veel bedrijven in onze omgeving maken daar graag gebruik van. Ze kunnen alles krijgen wat ze willen, wij stellen het menu op maat samen.”

Warme banden met het havengebied

Bedrijven kunnen Hotel Restaurant Termunterzijl niet alleen benaderen voor catering op locatie, ze zijn ook van harte welkom om hun vergaderingen, presentaties en seminars in het hotel te organiseren. “Onze vergaderruimte kan plaats bieden aan maximaal honderd mensen. In theateropstelling kunnen we hier tachtig mensen ontvangen, voor een kleiner gezelschap kiezen we vaak voor een U-opstelling. Afhankelijk van de wensen kunnen we daarbij een lunch of een diner verzorgen. Uiteraard is het ook mogelijk om aansluitend in het hotel te blijven overnachten.

Om onze banden met het havengebied te onderhouden, bezoek ik geregeld evenementen in onze regio en is ons hotel lid van Samenwerkende Bedrijven Eemsregio en Eemshaven.info. Ik ben voor de buitenwereld het gezicht van ons hotel en zorg er door mijn netwerkactiviteiten voor dat we vers in het geheugen blijven van de bedrijven in onze regio. We willen dat zij aan ons denken wanneer ze op zoek zijn naar een hotel en restaurant van hoge kwaliteit. Maar de beste reclame? Dat blijft toch echt mond-tot-mondreclame. Een aanbeveling van een kennis die bij ons een goede ervaring heeft gehad, dat blijft beter hangen dan wat wij aan marketing kunnen doen. Onze gasten een goede ervaring bezorgen, dat is altijd het allerbelangrijkst voor ons.”

De ideale tussenstop

Ruim 70 procent van de gasten die in de 26 kamers van het hotel verblijven doen dit als onderdeel van een zakelijke reis. De overige 30 procent wordt aangetrokken door de prachtige omgeving van het hotel. De Eems-Dollard-fietsroute loopt bijvoorbeeld door het dorp en het terras van Hotel Restaurant Termunterzijl vormt een ideale tussenstop tijdens het bewonderen van de jachthaven, de historische sluis en natuurlijk het dorpje zelf, dat sinds 1991 is aangewezen als rijksbeschermd gezicht. En naast deze landelijke erkenning van de culturele waarde van Termunterzijl, staat het waddengebied zelf natuurlijk ook op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

“Om nog meer gasten naar ons mooie gebied te trekken, bieden we sinds een half jaar elke laatste zaterdag van de maand een vijfgangendiner met een wijnarrangement, waarna men ook tegen een gereduceerd tarief kan overnachten. Dat trekt elke keer veel gasten en dat is voor ons heel mooi om te zien. De kwaliteit van ons bedrijf is onze grootste trots. We doen dit al acht jaar, maar nog steeds word ik blij van elke vijfsterrenreview. Dat is voor ons de bevestiging dat we onze gasten de ervaring bieden die voor ons zo hoog in het vaandel staat.”

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!