Selecteer Pagina

CSU

door | 1 jun, 2024 | Bedrijveninfo

Rene Clermonts

Dankzij CSU verduurzaamt de industrie

Het reinigen van industriële sites en andere productielocaties is werk voor specialisten. CSU beschikt over een groot team van professionals die inspelen op de wensen van de klant.

Tekst: Mels Dees

Bij het onderwerp hygiëne denken we al snel aan keukens of ziekenhuizen. Maar ook in de industrie is hygiëne van groot belang. “En dan niet alleen als het gaat om een schone omgeving, die bijvoorbeeld van groot belang is bij de productie van microchips”, legt Rene Clermonts, sales manager bij CSU uit. “Hygiëne betekent dat je veilig kunt werken en duurzaam kunt produceren.” Dat maakt schoonmaken in de visie van CSU tot een grote verantwoordelijkheid. Clermonts: “Een verantwoordelijkheid die wij dankzij onze ervaring, kennis en passie graag op ons nemen.”

Zoals veel mensen hygiëne niet altijd associëren met, bijvoorbeeld, de chemische industrie of de scheepvaart, zo legt men volgens de sales manager ook niet altijd de link tussen CSU en de industrie. “Wij zijn met 28.000 medewerkers in Nederland een heel grote speler en men kent ons uiteraard van de schoonmaakactiviteiten in kantoren, scholen en ziekenhuizen. Maar ook in bijvoorbeeld de Eemshaven zijn we beslist actief.” 

Om die specialistische activiteiten uit te voeren heeft CSU teams van professionals die beschikbaar zijn in de regio, maar die zonder probleem aangevuld kunnen worden met experts uit andere delen van het land.

Deskundigheid

“Die nadruk op kennis van industriële en logistieke processen is niet voor niets”, geeft Clermonts aan. “Juist binnen de industrie is het erg belangrijk om extra deskundigheid in de reiniging van de werkomgeving te steken.” 

Het personeel van CSU wordt daarom niet alleen getraind, maar die kennis wordt ook regelmatig geüpdatet. De onderneming richt zich op het schoonmaken van elke ruimte, of elk onderdeel van een site. De specialisten reinigen bijvoorbeeld ook gevels en maken zonnepanelen en -collectoren schoon. “Dit alles geheel volgens het daarbij passende protocol.” 

Hierbij garandeert CSU dat het productieproces niet zal worden verstoord, bijvoorbeeld door het niet juist opvolgen van de bijbehorende protocollen. “De medewerkers van CSU hebben de juiste opleiding en ervaring op het gebied van procedures, handelingen en hulpmiddelen.”

Uitbesteden

Door schoonmaak- en reinigingsactiviteiten uit te besteden kunnen bedrijven in de industrie zich richten op hun kernactiviteiten. Clermonts: “Wij kunnen de klant op het gebied waarin wij gespecialiseerd zijn optimaal ontzorgen.” Dit betekent dat de medewerkers van CSU werken in een onderneming die al decennia gespecialiseerd is in dit werk. “Wij weten precies hoe je medewerkers optimaal en langdurig inzet.” 

Natuurlijk is het ook voor CSU niet altijd eenvoudig om goed personeel te vinden, licht de sales manager toe. “We zetten daarom heel sterk in op het behoud van ons huidige personeel. Door betere voorwaarden in de contracten, maar ook door goede secundaire voorwaarden.” 

Dat proces heeft de directie van CSU ongeveer zes jaar geleden ingezet en werpt beslist zijn vruchten af. Clermonts: “Zo mogen al onze medewerkers gratis sporten bij SportCity en hebben we een fietsplan. Je moet gewoon heel goed zijn voor je mensen en zorgen dat ze tot op een hogere leeftijd dan een decennium geleden fit kunnen blijven werken.”

Duurzaamheidsdoelen realiseren

Duurzaamheid en innovatie zijn, naast krapte op de arbeidsmarkt thema’s die in de industrie spelen. Hoe reageert CSU daarop, vragen we Clermonts. “We streven continu naar een verdere reductie van het watergebruik, naar het hergebruik van materialen, naar het gebruik van zo min mogelijk schoonmaakmiddelen”, reageert hij. “Op die manier stellen wij onze opdrachtgevers in staat hun eigen footprint te reduceren en hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. Innovatie en duurzaamheid zijn daarmee ook leidende thema’s voor ons.”

Gezien het belang van duurzaamheid en innovatie in de industrie beschikt CSU over een stevige ploeg met specialisten, die op elk moment 24/7 inclusief de benodigde materialen en middelen naar de klant kan rijden en die het project oppakken zoals gewenst. “Ze zijn volledig gecertificeerd en kunnen meedenken met de klant om tot een optimale oplossing te komen.”

Schoonmaak van schepen

Een bijzondere activiteit voor CSU in Noord-Nederland is het schoonmaken van schepen, legt Clermonts uit. “Een voorbeeld van die activiteit is het werk dat we uitvoeren op een cruiseschip van Walt Disney.” De ‘Disney Wish’ zal binnenkort weer aanmeren in de Eemshaven. “Die maken we dan in een kort tijdsbestek schoon, samen met het eigen personeel aan boord.” 

De sales manager ziet beslist kansen voor het schoonmaken van vaartuigen in Groningen, en dat hoeven beslist niet alleen passagiersschepen te zijn. “Tijd is geld en een schip moet zo snel mogelijk weer het water op. Dat zijn klussen waar we als CSU heel goed in zijn.” 

 

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!