Selecteer Pagina

Tender Zon op de Slufter geopend

door | 31 jan, 2024 | op Europoort Kringen

Zon op de Slufter

De tender voor Zon op de Slufter is deze week geopend. In het project geïnteresseerde partijen kunnen de documenten inzien en zich aanmelden.

Op het baggerdepot De Slufter op de Maasvlakte wordt het mogelijk gemaakt om een drijvend zonnepark van ongeveer 80 hectare aan te leggen. Het is een gezamenlijk initiatief van Rijkswaterstaat, het Rijksvastgoedbedrijf en het Havenbedrijf Rotterdam. Deze drie partijen hebben deze maand een huurovereenkomst getekend die het dubbelgebruik van het depot mogelijk maakt.

Zon op de Slufter

Het Havenbedrijf Rotterdam voert de tender uit. Het stelt dat De Slufter een van de meest zonrijke plekken in Nederland is dankzij de uiterst westelijke ligging. In potentie kan er een drijvend zonnepark van ongeveer 128 MWp worden geïnstalleerd. Daarmee zou dit het grootste drijvende zonnepark van Europa worden. Het is mogelijk om er voldoende stroom op te wekken om zo’n 33.000 huishoudens van duurzame elektriciteit te voorzien.

De tender wordt dit jaar afgesloten; dan wordt duidelijk wie het zonnepark gaat aanleggen en het voor de duur van 27 jaar zal exploiteren.

Zie ook: Ontmanteling offshore windparken

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!