Selecteer Pagina

Sleepanker voor vertrekkende Jan Waals

door | 26 jun, 2024 | op Europoort Kringen

Sleepanker

Foto: Marc Nolte/Havenbedrijf Rotterdam

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft Jan Waals het Sleepanker toegekend. Hij ontvangt de onderscheiding vanwege zijn grote bijdrage aan de Rotterdamse haven.

Waals is sinds 2013 directeur van de Gezamenlijke Brandweer (GB), de publiekprivate samenwerking tussen circa zestig bedrijven in de haven van Rotterdam. Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd neemt hij binnenkort afscheid.

Toekenning Sleepanker

Uit handen van havenmeester René de Vries ontving de vertrekkende GB-directeur vorige week het Sleepanker. De Vries noemde Waals ‘een belangrijke spil’ in het verstevigen van de samenwerking tussen de GB en het Havenbedrijf Rotterdam. “Jan stond aan de wieg van de talloze korte lijntjes die er inmiddels zijn punt daar plukken we nu de vruchten van. We zien dat het investeren in die hechte banden zich terugbetaalt bij incidenten situaties. Neem de olielekkage van de Bow Jubail in de Botlek in 2018. Of de methanolbrand in de Europoort, van twee jaar daarvoor. Die hebben we succesvol weten te bestrijden. Wanneer de nood aan de man is, weten we wat we als organisaties aan elkaar hebben.”

Opgevolgd

Waals wordt per 1 augustus a.s. opgevolgd door Pieter van den Bergen als directeur van de GB. In Europoort Kringen vind je binnenkort een uitgebreid afscheidsinterview met de vertrekkend directeur.

Zie ook: Havenbedrijf moderniseert Scheurhaven

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!