Selecteer Pagina

Koning bezoekt scheepswerf

door | 31 jan, 2024 | op Europoort Kringen

Scheepswerf

Foto: Holland Shipyards Group/LinkedIn

Koning Willem-Alexander heeft deze week de scheepswerf van Holland Shipyards Group bezocht. Hij werd daarbij vergezeld door minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens.

Tijdens het bezoek maakte de koning een rondgang over de scheepswerf in Hardinxveld-Giessendam. Daarbij stond hij vooral stil bij innovatieve en duurzame projecten. Zo was er aandacht voor de autonoom varende elektrische ferry voor de Zweedse markt, een door waterstof aangedreven binnenvaartschip voor Nederland, een op elektriciteit varende ferry van aluminium en een ge-3D-printe autonoom varende ferry voor de Olympische Spelen in Parijs.

Discussie op scheepswerf

Het bezoek van de koning en de minister maakt onderdeel uit van de Sectoragenda maritieme maakindustrie. Na de rondleiding over de scheepswerf vond een rondetafeldiscussie plaats met een aantal gasten. Hierbij werd onder meer gesproken over het belang van de maritieme maakindustrie voor Nederland, de rol van innovatie om de scheepsbouwsector weerbaar te houden en de vereisten om reders te verleiden schepen in Nederland te bouwen. Holland Shipyards Group laat weten dankbaar te zijn voor het bezoek van de koning en de getoonde interesse in de innovatieve projecten.

Zie ook: Koning start aanleg eerste deel waterstofnetwerk

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!