Selecteer Pagina

Havenbedrijf wil door met onderwaterankers

door | 23 mei, 2024 | op Europoort Kringen

Onderwaterankers

Foto: Havenbedrijf Rotterdam

Nadat een proef in de Seinehaven succesvol bleek, wil het Havenbedrijf Rotterdam door met het gebruik van onderwaterankers. Hiermee kunnen bestaande kades worden verdiept of versterkt.

Vorig jaar startte het Havenbedrijf Rotterdam met een proef in de Seinehaven, waar het gebruik van dit systeem werd getest. Hieruit bleek dat dit een goede manier is om een bestaande kade te verdiepen of te versterken. Bovendien is de installatie ervan goedkoper en duurzamer dan nieuwbouw. Daarnaast vergt het plaatsen van onderwaterankers minder tijd en heeft het minder impact op de bedrijfsvoering. Het alternatief hiervoor is het slopen en opnieuw bouwen van de kademuur.

Plaatsen onderwaterankers

Daarom heeft het Havenbedrijf Rotterdam een raamovereenkomst gesloten met High5Solutions, Smet Group en Hakkers BV voor de installatie van onderwaterankers bij verdiepings- en versterkingsprojecten in de Rotterdamse haven. De partijen voerden het afgelopen jaar de tests uit op de openbare kademuur in de Seinehaven. Voor het op grote diepte plaatsen van de onderwaterankers is speciale, waterdichte apparatuur nodig die op afstand van achter een beeldscherm wordt bestuurd. Bij verdiepingsprojecten waarvoor onderwaterankers zijn benodigd, zal het havenbedrijf het werk aan één van deze drie partijen gunnen.

Zie ook: Nieuwe beoordelingsmethode kades en damwanden

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!