Selecteer Pagina

Circulair bouwen met hergebruikt betongranulaat

door | 26 jun, 2024 | op Europoort Kringen

Betongranulaat

Foto: Havenbedrijf Rotterdam

Het Havenbedrijf Rotterdam kondigt aan gerecycled betongranulaat te gaan gebruiken bij bouwwerkzaamheden. Hiermee zegt het een nieuwe stap in de richting van circulair bouwen te zetten.

Betongranulaat is een reststroom, die afkomstig is uit de sloop van betonconstructies. Volgens het Havenbedrijf Rotterdam kan dit materiaal tegenwoordig dankzij het gebruik van nieuwe breek- en scheidingstechnieken van veel hogere kwaliteit worden geproduceerd. Het gaat 25 procent van het basismateriaal voor het beton – grind – vervangen door dit hergebruikte bouwmateriaal.

Circulair betongranulaat

Het Havenbedrijf Rotterdam stelt hiermee ‘een duidelijk signaal’ af te geven naar zijn aannemers en producenten van betongranulaat. Met behulp van circulair bouwen wil het havenbedrijf zijn bedrijfsvoering verduurzamen. Het streeft ernaar in 2050 klimaatneutraal te worden. Hiervoor voert het proeven uit met onderwaterankers, cementloos geopolymeerbeton en remmingwerken met gerecycled kunststof, hergebruikt hardhout en bamboe erin verwerkt.

Zie ook: Havenbedrijf wil door met onderwaterankers

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!