Selecteer Pagina

Cargill Bioindustrial wint VOMI Safety eXperience Award

door | 26 jun, 2024 | op Europoort Kringen

VOMI Safety eXperience Award

Foto: VOMI

Cargill Bioindustrial is uitgeroepen tot winnaar van de VOMI Safety eXperience Award. De prijs werd uitgereikt tijdens de Veiligheidsdag in Utrecht.

De andere twee genomineerden waren in Rotterdam gevestigde fabrieken: Huntsman Holland en Cargill Rotterdam-Botlek. De opdrachtgever in de procesindustrie ontvangt de award waarvan operationele teams van contractors aangeven de meest veilige werkplek te ervaren.

VOMI Safety eXperience Award

De jury was van oordeel dat de drie genomineerde bedrijven goed scoorden op alle aandachtsgebieden. Cargill Bioindustrial blonk met name uit op het gebied van gelijkwaardige samenwerking tussen contractor en opdrachtgever. “Centraal daarbij staan wederzijds respect en het gevoel dat contractor en asset owner samen verantwoordelijk zijn voor veiligheid en de volgende stap willen maken”, aldus VOMI.

‘Samen verantwoordelijk’

“Cargill Bioindustrial heeft de laatste jaren een complete transitie doorgemaakt waardoor er nu geen enkel onderscheid meer wordt gemaakt tussen aannemers of eigen personeel. Iedereen gaat door dezelfde trainingen heen, iedereen woont als gelijkwaardige partners de toolboxmeetings bij en men voelt zich echt samen verantwoordelijk voor de veiligheid”, is juryvoorzitter Jop Groeneweg van oordeel.

Stappen gezet

Volgens Robert Jan Jansen van Cargill Bioindustrial zijn er in de Goudse fabriek stappen gezet om het veiligheidsbewustzijn op de werkvloer te verbeteren. “Onze contractors zijn nauw betrokken bij het verbeterprogramma, we hebben een Contractor Safety Team dat viermaal per jaar bij elkaar komt en daar leren we van. We werken hard aan veilige werkomstandigheden en doen dat met een enthousiast team.”

Zie ook: Koole Terminals verder als Chane

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!