Selecteer Pagina

Bp aan de keukentafel

door | 23 mei, 2024 | op Europoort Kringen

Keukentafel

Foto: Corné Boot/LinkedIn

Bp houdt een serie van vijf keukentafelgesprekken met Rotterdamse deskundigen op verschillende terreinen. “We willen vooral luisteren en leren.”

“Als Rotterdams bedrijf wil bp ook onderdeel zijn van de Rotterdamse samenleving en een bijdrage leveren aan die samenleving. We hebben elkaar nodig. Daarom gaan we de komende maanden aan de keukentafel in gesprek met (veelal) Rotterdammers; over de arbeidsmarkt, over verschillende onderdelen van de energietransitie (netcongestie, biobrandstoffen, wind, zon en waterstof), over transport en onze leefomgeving”, verklaart Corné Boot, head of country bij bp Nederland op LinkedIn.

Eerste gesprek aan keukentafel

“Het is een reeks van vijf bijeenkomsten waarbij we vooral willen luisteren en leren van collegabedrijven, kennisinstellingen en overheden”, aldus Boot. Het eerste keukentafelgesprek vond deze week plaats, waarbij directeur Bas Janssen van Deltalinqs een van de tien gasten was. Onderwerp van gesprek was het tekort aan mensen die kiezen voor een baan in de industrie. Boot: “Een belangrijke take-out was dat kinderen vaak al rond hun negende jaar een keuze voor een beroep maken. Voor de energietransitie en de bestaande installaties hebben we de komende decennia ontzettend veel technisch geschoolde mensen nodig, dus moeten we al op de basisschool de kinderen enthousiast proberen te maken voor deze opleidingen in een taal die aanspreekt. Met Elektrotechniek Plus en onze bedrijfsschool zetten we veelbelovende stappen.”

Zie ook: Alles verandert

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!